Avbytare: Sebastian Lindahl, Patrik Lippe och Mathias Jönsson.

Victor Larsson ut - Patrik Lippe in 55 min
Mathias Herrström ut - Victor Larsson in 70 min
Vasko Mitrovic ut - Mathias Herrström in 78 min

MATCHKOMMENTARER
Årets första förlust kom mot ett för dagen övermäktigt motstånd. ÖT Smygehuk kom till spel med endast två avbytare och spelarna får dra ett tungt lass. Redan i den 5:e minuten slår Flagg en genomskärare och en forward blir fri och petar bollen förbi Izzettin Adigüzel och in i mål till 0-1. I den 10:e minuten får Oliver Wilson bollen på mittplan. Oliver dribblar sig förbi 4 motståndare och kommer ensam med den utrusande målvakten som lyckas rädda Olivers avslut. I samma moment smäller det till i Olivers redan sargade fot och Oliver tvingas byta och in kommer Sebastian Lindahl. Flagg har det mesta och bästa av spelet och vi har svårt att hitta rätt i våra omställningar. Oftast tappar vi bollen snabbt efter vi har erövrat den och så blir det till att försvara sig igen. I den 39:e minuten får Flagg en diskutabel straff när Victor Larsson hänger på sin gubbe bort från målet och domaren ansåg att Victor knuffade Flaggspelaren i ryggen. Straffen slås och 0-2 till Flagg vilket står sig halvleken ut. I den 52:a minuten kontrar ÖT Smygehuk snyggt där till sist Sebastian Lindahl får skottläget men han träffar en uppoffrande Flaggförsvarare. I den 55:e minuten byts Victor Larsson ut och in kommer Patrik Lippe. Flagg fortsätter att ha stort bollinnehav och Izzettin Adigüzel i målet och försvaret får jobba hårt. I den 70:e minuten byts Mathias Herrström ut och in kommer Victor Larsson. I den 78:e minuten byts Vasko Mitrovic ut och in kommer Mathias Herrström. Flagg har bud på nått mål till men mer än 0-2 blir det inte. Matchen fick avbrytas 5 minuter innan full tid då Izzettin Adigüzel träffades av en spark över axeln och i ansiktet där ögonbrynet sprack. 0-2 och inte mycket att orda om mer än att segern för Flagg var fullt rättvis. I nästa match väntar FBK Balkan på lördagen den 22:a mars klockan 13:00 i Malmö.